Cetatea Poenari, printre cele mai înfricoşătoare locuri din lume – Recomandare destinație victoriei35b.ro
Cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari a intrat în Top 5 al celor mai înfricoşătoare destinaţii de călătorie din lume, realizat de site-ul american listverse.com, informează Universul Argeșean. Astfel, într-un clasament al celor mai înfricoşătoare destinaţii de călătorie din lume, pe locul cinci se găseşte Cetatea Poenari din Arefu, „adevărata casă a lui Vlad Ţepeș”, aşa cum au numit-o jurnaliştii americani.
Cetatea Poenari este la fel de înspăimântătoare precum osuarele din Roma şi Paris, depozitele de oase umane dezgropate din cimitirele oraşelor, sau celebra Pădure Aokigahara din Japonia, locul unde, anual, sunt găsite în putrefacţie sau chiar schelete, corpurile a peste 80 de persoane, care „preferă” acest loc atunci când decid să-şi pună capăt vieţii.
Cetatea lui Ţepeş mai este devansată doar de Insula Poveglia, situată în laguna veneţiană şi catacombele din Palermo. Despre Povelia se spune că ar fi şi acum acoperită de cenuşa a peste 160.000 de oameni care au fost arşi aici şi că este locuită de spiritele neîmpăcate ale unor bolnavi închişi într-un spital de boli psihice, torturaţi până la moarte de director, şi el bolnav mintal.
Locul patru, catacombele din Palermo, reprezintă un imens mormânt în care au fost îngropate peste 8.000 de cadavre, agăţate de pereţi şi care, datorită curentului din tuneluri, s-au transformat în mumii.
Cetatea Poenari ocupă locul cinci din cauza legendelor despre viaţa şi cruzimea lui Vlad Ţepeş, spun realizatorii topului. În descrierea făcută cetăţii, americanii au scris că aceasta este vizitată anual de mii de turişti români şi străini, fiind locul în care domnitorul Vlad Ţepeş s-a refugiat din calea turcilor. Cei interesaţi să viziteze cetatea sunt avertizaţi că accesul până la zidurile groase este şi azi un chin, pentru că nu pot ajunge la ea decât cei care se încumetă să urce cele 1.488 de trepte zidite în coama dealului, până la altitudinea de 860 de metri.
De curând, Muzeul Judeţean Argeş, custodele cetăţii, a amplasat aici şi câteva construcţii pentru a ilustra cele ce se petreceau în vremea marelui voievod. La intrare turiştii dau peste un eşafod însângerat, pe care este amplasat un butuc pentru decapitare, iar alături de acesta se găseşte un instrument de tortură şi o spânzurătoare. Lângă eşafod, două manechine au fost trase în ţeapă, pentru o mai vie demonstraţie a obiceiului pentru care a rămas celebru în istorie Vlad Ţepeş.
Locul 6 în ghidul pentru pasionaţii de fantome
Nu este pentru prima dată când jurnaliştii occidentali realizează şi distribuie astfel de documentare despre viaţa şi castelul lui Vlad Ţepeş, majoritatea fiind fascinaţi, în acelaşi timp, de personalitatea sa, dar şi de legendele despre domnitorul care a adus României faima de „ţară a lui Dracula”.
Într-un alt top, al celor mai bântuite locuri din lume, fantomele din cetatea lui Dracula de la Poenari sunt considerate mai „tari” decât cele din lagărul de concentrare de la Auschwitz sau cele din zona în care ucidea Jack Spintecătorul. Înaintea lor sunt considerate însă mai înfiorătoare cele din catacombele din Paris, ale pădurii sinucigaşilor din Japonia sau ale Coloseumului din Roma.
Topul a fost conceput de hauntedamericatours.com, ca un ghid de călătorie printre fantome pentru turiştii americani amatori de fiori pe şira spinării. Deşi se mulţumeşte să dea doar referinţe literare despre posibilele fantome care îl bântuie, gen fragmente din cartea lui Bram Stockers, şi cinematografice, din avalanşa de filme de la Hollywood, care i-au creat lui Ţepeş faima de vampir, ghidul de călătorie american plasează cetatea pe locul 6.